Wim doet huwelijksaanzoek tijdens concert

Gepost op 18/10/2021

In een zo goed als uitverkocht cultuurhuis EMotia in Erpe-Mere vond zondag het concert “20 jaar Wim Leys” plaats.

Het jubileumconcert werd een feestelijke viering die startte met kinderfoto’s en beelden van optredens in o.a. Tien om te zien, Het Swingpaleis en De Notenclub.
Op de setlist stonden voornamelijk eigen nummers die Wim opnam in de voorbije 20 jaar. Naast zijn recentste hit ‘Ik kijk naar boven’ stonden ook ‘Vannacht zijn we samen’ en een heleboel rock’n roll songs op het programma. Stilzitten was niet mogelijk… De zaal ging dan ook geregeld volledig uit de bol.

Wim verraste het publiek ook met een ingetogen versie van ‘Always on my mind’ en een knappe bewerking van ‘Negen maanden’, wat hij aan zijn dochter opdroeg. Er waren gesmaakte gastoptredens van Davy Gilles, Garry Hagger en Luc Steeno. Maar hét hoogtepunt was het moment dat Wim totaal onverwacht zijn vriendin Lisa ten huwelijk vroeg. Nadat ze ‘ja’ had gezegd, verscheen Garry Hagger op het podium om ‘Het allermooiste’ te zingen.

Wim blikt erg tevreden terug op het concert: “Ik ben lang bezig geweest met de voorbereidingen, het leverde me een pak stress op, maar ik heb er wel van genoten. Een zaal vol krijgen is al niet evident in deze tijden. En je 20 jaar mogen vieren voor zo’n feestelijk publiek is echt geweldig. Ik heb er van genoten en aan de reacties te zien en te horen was ik niet de enige…'

Nadien werd er nog flink nagepraat en gedanst tijdens een druk bijgewoonde afterparty.